19 mei 2018

Dijkversterking Kampereilanden

 

Op 15 mei 2018 heeft het Dagelijks Bestuur (DB) aan het Algemeen Bestuur (AB) voorgesteld om kennis te nemen van het ontwerpalternatief voor de noodzakelijke dijkversterking Buitenpolders Kampereiland. Het werk kan nu zo snel mogelijk opgepakt worden, zoveel mogelijk nog in 2018.
Een krediet van €4.900.000 is beschikbaar gesteld, waarvan 50% met een maximum van € 2.400.000  als subsidie komt van de Provincie Overijssel.

Inderdaad een onderwerp dat al meerdere keren in ons AB is geweest. Wij hebben steeds gezegd dat ook de inwoners van Kampereiland recht hebben op een veilige, betrouwbare dijkversterking. Het is goed om te lezen dat de provincie Overijssel flink wil bijdragen, 50% met een maximum van € 2.400.000.

Ook met de gemeente Kampen is overeenstemming bereikt, als we het goed gelezen hebben. De kosten van het meekoppelproject recreatief fietspad in de Willem Meyer- en Stikkenpolder zullen terecht in rekening gebracht worden gebracht bij Kampen.
Is er een reden waarom daarvoor nog geen realisatieovereenkomst getekend is?
(Antw. Dit gebeurt na besluitvorming in AB)

We lezen helaas dat bewoners nog twijfels hebben bij het gebruik van gebiedseigen grond voor de kade. De genoemde beheersmaatregelen lijken overtuigend. Zijn zij, ook met de genoemde aanpassingen, nog niet overtuigd? Of moet dat nog met hen worden besproken?

De SGP is van mening dat nu zo snel mogelijk doorgepakt moet worden om ook in dit gebied een grote verbetering van de veiligheid, naar de mens gesproken, te kunnen realiseren.

 

 

Jan Visscher