19 december 2013

Gasveiligheid rioolzuiveringen

In de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van 19 december jl. is een aanvullend krediet gevraagd voor technische maatregelen gasveiligheid op de rioolzuiveringen te Zwolle, Deventer en Kampen.

Veiligheid en zeker gasveiligheid is belangrijk. Dat kan niet een beetje verholpen worden, maar moet gedegen gebeuren. Echter schrikken wij wel van de hoogte van het bedrag dat er uiteindelijk nodig blijkt te zijn voor het menselijker wijs waarborgen van de gasveiligheid.

Niet alleen bij onze RWZI's maar in geheel Nederland zijn de alarmbellen gaan rinkelen na de explosie in Raalte. Hoe is het toch gekomen dat er zoveel zaken minder goed geregeld bleken te zijn. Is hetgeen er bij gasproductie geregeld moet zijn op het gebied van gasveiligheid toch altijd onderschat?

Met al die extra kosten vragen wij ons toch wel af of gasproductie lonend is voor WGS. Is dat bekend binnen de organisatie? Zo niet, dan is het goed om dat wel in beeld te brengen.

De veiligheid van onze medewerkers, maar niet minder van de omwonenden mag, voor zover wij dat als mensen in de hand hebben, niet in het geding zijn. Daarom zal het voorgestelde krediet beschikbaar gesteld moeten worden.

Jan Visscher