25 juni 2010

Jaarverslaggeving 2009

In de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van 24 juni 2010 is de jaarrekening 2009 vastgesteld. Speciale aandacht hebben wij nog gevraagd voor het tijdig beschikbaar zijn van de gegevens. Dit is een voorwaarde voor het efficiënt uitvoeren van de accountantscontrole.

Een helder jaarverslag waarvoor onze complimenten. Ook is Groot Salland erin geslaagd, om in de eerste keer dat het nodig is, een goedkeurende verklaring omtrent rechtmatigheid te verkrijgen.

In het accountantsverslag worden een tweetal punten aangegeven met prioriteit hoog wat betreft noodzakelijke aanpassingen. Vooral het punt van het in de loop van het jaar starten met de interne controle willen wij ook benadrukken. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat zaken voor een bepaald jaar een negatieve invloed kunnen hebben op kosten of opbrengsten.

In het verslag heeft de accountant ook aangegeven dat de eerste keer dat hij wou starten met de controle, de concept jaarrekening nog van onvoldoende kwaliteit was. Wij benadrukken dat het uiterst belangrijk is, die gegevens klaar te hebben, wanneer de accountant komt. Is dat niet het geval, dan loop je het risico van vertraging in de oplevering van de definitieve, goedgekeurde jaarrekening. Ook met het oog op de nieuwe aanbesteding van de accountantscontrole is het zaak de informatie tijdig en volledig beschikbaar te stellen. Doe je dat niet, dan loop je verder het risico dat er extra kosten in rekening gebracht worden.

Akkoord met vaststelling jaarverslag 2009 en het ten laste van de reserves brengen van het exploitatiesaldo.

 

Jan Visscher