31 januari 2015

Verkiezingsprogramma SGP Groot Salland is beschikbaar

Het verkiezingsprogramma van de SGP in het gebied Waterschap Groot Salland is beschikbaar. Het motto van dit programma is: Water, veelzijdig en… van levensbelang.

Het is veelzijdig omdat wij tegen water beschermd moeten worden door de dijken. Maar wij kunnen er ook van genieten door langs een kanaal of rivier te kunnen wandelen of fietsen. Ook het zuiveren van afvalwater is een boeiend proces. Het is echter ook van levensbelang, omdat zowel de mensen, dieren als planten in de natuur, water nodig hebben voor dagelijks gebruik en/ of groei.

Belangrijke thema's zijn voor de SGP dat het waterschap zich moet richten op de kerntaken. Dat zijn de zorg voor robuuste, veilige dijken en de zorg voor voldoende, schoon en zoet water voor mens, dier en plant.

Verder zal de SGP zich, net als in de afgelopen jaren, volop blijven inzetten voor het zo laag mogelijk houden van de tarieven. U kunt hiervan ook lezen in diverse bijdragen die op deze website staan.

Daarnast zal de SGP de fusie van de waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden, waar helaas toe besloten is, in de uitvoering kritisch volgen.

En tegen een nog grotere fusie met ook nog de waterschappen Vechtstromen en Rijn en IJssel, waar meerdere partijen bij Groot Salland een groot voorstander van zijn, zal de SGP zich met kracht verzetten.