10 juli 2019

Vervangen klepkeringen Kampen

 

Op 9 juli 2019 heeft het Algemeen Bestuur (AB) het projectplan ‘vervangen klepkeringen Kampen Midden’ vastgesteld. Om dat te realiseren is een krediet van € 825.000 beschikbaar gesteld. De huidige klepkeringen vragen veel onderhoud en vertonen te vaak mankementen. Omdat veiligheid voorop staat en de jaarlijkse onderhoudskosten na realisatie minimaal zijn (bij de oude ca. € 25.000) heeft de SGP volmondig ja gezegd tegen dit voorstel.
Wel hebben we (opnieuw) aandacht gevraagd voor gegevens die minimaal in de stukken behoren te staan.

In dit stuk mis ik volgens mij wezenlijke informatie. Ik heb er vaker op gewezen dat stukken meer geschreven moeten worden met de gedachte dat het voor het AB is. Men moet zich proberen in te denken wat wij als AB relevant vinden.

In het nu voorliggende stuk had naar mijn mening in elk geval geschreven moeten worden wat de boekwaarde is van de klepkeringen die vervangen worden. Die informatie mis ik gewoon en hoewel dat niets zal veranderen aan mijn standpunt, hoort dat gewoon in de toelichting op dit voorstel te staan.

Onacceptabel vind ik het dat op pag. 2 bijna onderaan staat: “Het restant van de boekwaarde van de stalen kleppen en de hydraulische installatie wordt eenmalig afgeschreven. In plaats van over de resterende 25 jaar afschrijven, wordt dit bedrag in één keer ten laste van de exploitatierekening in de jaarrekening 2019 gebracht. Momenteel zijn we bezig om de historische aanschafwaarde van stalen kleppen en de hydraulische installatie van de huidige klepkeringen te bepalen.” 

Dat roept bij mij de volgende vragen op.

1.      Hoe kunnen we nu afschrijven als we de aanschafwaarde niet eens weten?

2.      In hoeveel jaar werd dit object toch wel afgeschreven als hier gesproken wordt over “In plaats van de resterende 25 jaar”?


Jan Visscher

 

Opbouw klepkering Kampen Midden