11 april 2013

Vismigratiebeleid

In de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van 11 april jl. hebben wij kennis kunnen nemen van de voortgangsrapportage gasveilgheid. Helaas blijkt er toch wel een en ander aan de hand te zijn op de rioolzuiveringen. Daar wordt flink aan gewerkt om dit op te lossen, maar wij houden nog wel diverse vragen.

In dit voorstel is duidelijk te lezen dat er volgens het Waterbeheerplan wat moet gebeuren aan de vismigratieknelpunten buiten de KRW-waterlichamen. Dat zou ook bevestigd zijn bij herijking van het bestuursprogramma 2012-2014.

Toch kiest de SGP nu voor optie 1, geen oplossing van vismigratieknelpunten buiten de KRW-verplichtingen. Op dit moment wordt de financieel-economische situatie alleen nog maar beroerder en zeker ten opzichte van het moment dat wij bezig waren met eerder genoemde herijking.

Zouden wij kiezen voor optie 2 (faseren en prioriteren) dan moet daar in 2014-2016 nog weer € 100.000 extra worden opgenomen. Dat heeft uiteraard ook weer gevolgen voor de tarieven en dat wil mijn fractie niet.

Voor dergelijke zaken moeten wij maar een aantal jaren een pas op de plaats maken. Dat betekent nog helemaal niet dat wij niets doen aan deze materie omdat dit in KRW-waterlichamen (nog niet) ter discussie staat.

Jan Visscher